تفاوت بین یک کاتریج توربو شارژ و یک سوپرشارژر معمولی در این است که یک توربوشارژر توسط یک توربین که توسط گاز خروجی موتور به حرکت در میآید نیرو میگیرد.
در حالی که یک سوپرشارژر به طور مکانیکی توسط میل لنگ موتور هدایت می شود که اغلب با یک تسمه متصل می شود. با این حال، توربوشارژرها کارآمدتر هستند اما واکنش کمتری دارند. اصطلاح Twin-charger به موتوری با توربوشارژر و سوپرشارژر گفته می شود.
تاریخچه مختصری در مورد توربوشارژرها، اعتبار به بنیانگذار آلفرد جی بوچی (1879-1932) می رسد که در یک کارگاه مهندس خودرو توسط شرکت موتور Gebruder Sulzer در وینترتور، سوئیس استخدام شد.
این پروژه یک سال قبل از جنگ جهانی اول توسعه یافت و در سال 1905 در آلمان به ثبت رسید. او پیشرفت پروژه را تا زمان مرگش پس از چهار دهه ادامه داد.
برخی دیگر از مهندسان نیز شایسته اعتبار پروژه کاتریج توربو شارژ هستند. چند سال قبل از آن، سر دوگالد کلارک (1854 – 1932) مخترع اسکاتلندی یک موتور دو زمانه بود. او جداسازی مراحل تراکم و انبساط احتراق داخلی را با استفاده از دو سیلندر مجزا آزمایش کرد.
آزمایش او مانند سوپرشارژ کار کرد و جریان هوا را در سیلندرها و مقدار سوختی را که میتوان سوزاند افزایش داد. مهندسان دیگری مانند لوئیس رنو، گوتلیب دایملر و لی چادویک نیز در سیستم های سوپرشارژ شرکت دارند.
وظیفه اصلی کاتریج توربو شارژ افزایش راندمان کاری موتور خودرو است. در زیر اهدافی وجود دارد که چرا توربو علیرغم برخی محدودیت هایش همیشه وجود خواهد داشت.
توربوشارژر معمولا در موتورهای خودرو مانند کامیون، ماشین، قطار، هواپیما و تجهیزات ساختمانی استفاده می شود. نسخه مدرن موتورهای احتراق داخلی چرخه اتو و دیزل دارای توربوشارژر هستند.
اجازه دهید برای توضیح برخی از کاربردهای توربوشارژرها به آن اشاره کنیم:
اتومبیل های بنزینی و دیزلی: همانطور که قبلاً ذکر شد اتومبیل های توربوشارژ در بین اتومبیل های بنزینی و دیزلی رایج هستند تا توان خروجی خود را برای یک ظرفیت معین افزایش دهند. همچنین راندمان سوخت را افزایش می دهد و به موتور با جابجایی کوچکتر اجازه می دهد. این موتورها حدود 10 درصد وزن کم کردند و تا 30 درصد در مصرف سوخت صرفه جویی کردند و همچنان همان اوج اسب بخار را ارائه می دهند.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.